Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

Ons doel

Lees hier wat wij willen bereiken

Stadsmarketing is een kwestie van lange adem

Je zet niet zomaar een stad op de kaart. Het vergt tijd, inzet, geduld en zorgt tevens voor een uitgebreid takenpakket. Wij laten ons hier niet door afschrikken. Wij geloven in ons plan en zullen er alles aan doen om belanghebbende te verbinden en het merk “Beleef Stad Appingedam” te versterken. Daarnaast werken wij aan een bruisende, leefbare en welvarende stad waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en recreëren. 

Verbinden, vermarkten en verbeteren

Verbinden is onze belangrijkste taak. Wanneer ondernemers op grote schaal gaan samenwerken, en er sprake is van goede coördinatie tussen de betrokken organisaties, zijn talloze schaalvoordelen mogelijk. Zo wil MSA bijvoorbeeld collectief energie, verzekeringen en internet inkopen. Daarnaast wil MSA haar rol als overkoepelende organisatie gebruiken om grotere evenement-sponsoren aan te trekken. Evenementen zijn namelijk een belangrijk onderdeel van de identiteit van Appingedam en op deze manier kan Appingedam goede hoogwaardige evenementen blijven organiseren die op hun beurt weer positieve gevolgen hebben voor de beleving van de stad. 

Samen zetten we Appingedam op de kaart als sfeervolle winkelstad met succesvolle evenementen en veel cultuurhistorische waarde. De Beleef Stad Appingedam pas is een goed voorbeeld van hoe wij samenwerken om Appingedam te vermarkten en de leefbaarheid verbeteren.

Vertellen

MSA doet er alles aan om zoveel mogelijk positief nieuws te genereren over Appingedam. De (potentiële) bezoekers van Appingedam moeten goed op te hoogte zijn van wat er in Appingedam gebeurt en wat er in de toekomst te doen is. Door maandelijks nieuwsbrieven te versturen, vertellen wij het echte verhaal van Appingedam. Wij willen heel graag ons enthousiasme delen met de Damsters en laten zien dat zij ècht trots mogen zijn op hun stad. Het is daarom extra belangrijk dat wij onze taken zo goed mogelijk uitvoeren en de cultuurhistorische waarde van de stad benadrukken. Door een positieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid zorgen wij samen voor een stad waar mensen gelukkig wonen, werken, recreëren en genieten.

Vertrouwen

Er is veel steun en vertrouwen vanuit de ondernemers, gemeente, provincie en andere bestuursorganisaties. Zij steunen MSA in financiële zin en leveren op deze manier een substantiële bijdrage aan onze werkzaamheden. Ongeveer 80 ondernemers hebben aangegeven dat zij MSA steunen en met de “Beleef Stad Appingedam pas” mee willen doen. Door vanaf dag 1 mee te doen, banen zij een weg voor anderen. Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen en hopen de komende jaren nog veel meer organisaties te verwelkomen.