Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

Ons doel

Lees hier wat wij willen bereiken

Ontdek onze visie op weg naar 700 jaar Appingedam

De visie van Marketing Stad Appingedam is dat Appingedam binnen 5 jaar (2023) haar regionale functie niet alleen heeft behouden maar ook aanzienlijk heeft versterkt. Het gunstige vestigingsklimaat lokt nieuwe ondernemers en bewoners naar de stad toe. Historisch Appingedam is met haar karakteristieke panden, stadshaven en diverse vaarverbindingen dè trekpleister voor toeristen en recreanten in de regio. Meer diversiteit in winkelaanbod en het feit dat de stad zich als één geheel naar buiten profileert, ondersteunt door stadsmarketing, trekt veel lokale en regionale bezoekers. De bewoners en zijn trots op hun stad en dragen dit uit. De ondernemers werken op grote schaal samen en zetten zich samen in om de stad te promoten.

Promoten van de stad

Marketing Stad Appingedam wil dat de bewoners en de ondernemers van Appingedam actief betrokken worden bij het promoten van de stad. Op deze manier kunnen wij Appingedam nog beter positioneren. Hoewel bedrijven bezoekers en bewoners verschillende behoeftes hebben is het aan het bestuur van MSA om hier een juiste weg in te vinden en een koers te varen die het algemeen belang dient. De hele stad moet gaan profiteren van het toenemende toerisme en de ondernemers moeten zich gehoord voelen. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord. De Damsterondernemers snappen dit en gelukkig is er veel daadkracht vanuit de ondernemers.

Geweldige stad is om te bezoeken

Het bestuur is zich ervan bewust dat Appingedam op zichzelf niet groot genoeg is om grote groepen toeristen langdurig aan zich te binden. Dit is niet erg en neemt natuurlijk niet weg dat Appingedam een geweldige stad is om te bezoeken. Het betekent echter wel dat we op een andere manier naar de promotie van Appingedam moeten kijken. Met name de centrale rol van Appingedam in de regio, het winkelgebied en de vele toeristische attracties maken Appingedam tot het ideale startpunt van een toeristische reis door de regio.

Onze weg naar 2027

In 2019 gaat MSA aan de slag met stadsmarketing. Samen met de Damster ondernemers gaan wij onze visie uitwerken waarbij de historische uitstraling van de stad en de middeleeuwse geschiedenis centraal staan.

De eerste stap is de uitrol van de "Beleef Stad Appingedam pas”.

Cultuurhistorisch erfgoed

De karakteristieke panden, interessante bezienswaardigheden, evenementen en verschillende vaarwegen zoals het Damsterdiep, zijn onlosmakelijk verbonden met de stad. De authenticiteit, het cultuurhistorisch erfgoed, de rust en de beleving van de stad zijn uniek in de regio, definiëren Appingedam en vormen de identiteit van de stad. 

Door deze punten uit te lichten en te promoten, levert Marketing Stad Appingedam een bijdrage aan de leefbaarheid en beleving van Appingedam. Net als veel andere randgebieden in Nederland heeft ook de Eemsdelta-regio te maken met krimp. Sterker nog. De hele provincie, met uitzondering van de stad Groningen, krimpt. Juist hierom is het zo belangrijk om de regio een economische impuls te geven.

Blijf op de hoogte

Via deze website houden wij u op de hoogte over alles wat er in Appingedam te doen is. Bezoekt u Appingedam voor het eerst of bent u benieuwd wat er in de omgeving te doen is? Wij vertellen u precies waar u lekker kunt eten, drinken, winkelen en waar u de mooiste parels uit de omgeving vindt die u niet mag missen! Wat dacht u bijvoorbeeld van de pittoreske hangende keukens en de historische binnenstad van Appingedam, maritiem Delfzijl en de cultuurhistorische Eemsdelta-regio. Uiteraard is er op deze website ook aandacht voor de leukste evenementen in Appingedam en de regio zoals het horeca weekend, de pinksterfeesten en nog veel meer.