Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

Ons doel

Lees hier wat wij willen bereiken

Vermindering leegstand en krimp in Appingedam

De historische stad Appingedam is momenteel nog een relatief onbekende en onontdekte parel van de provincie Groningen. Niet zo gek want het ligt ook niet echt in de nuchtere Groningse aard om overal mee te gaan pronken. Wij, de vereniging Marketing Stad Appingedam (MSA), gaan hier toch een beetje verandering in brengen. 

MSA is een nieuwe vereniging die zichzelf ten doel heeft gesteld de leegstand en krimp in Appingedam en de regio tot een minimum te reduceren. Daarnaast wil MSA de regio een economische impuls geven. Op die manier houden wij Appingedam samen leefbaar.

Cultuurhistorisch Appingedam op de kaart

Iedere Damster weet het: Appingedam is een prachtige unieke stad waar de Damsters trots op mogen zijn. De stad heeft namelijk een rijke geschiedenis en veel cultuurhistorische middeleeuwse waarde. Deze geschiedenis is dan ook nog goed zichtbaar in het straatbeeld en is de belangrijkste onderscheidende kracht van Appingedam!

Met zoveel moois in Appingedam is het onze taak om Damsters, toeristen en alle andere bezoekers van Appingedam kennis te laten maken met al het moois wat Appingedam te bieden heeft. Wij zullen dan ook alles op alles zetten om de leukste & meest gastvrije Stad in de regio te worden! Zo leuk, dat potentiële ondernemers niet lang na hoeven te denken waar zij zich in de toekomst zullen vestingen.  Zo verbeteren wij op de lange termijn de leefbaarheid in de regio en leveren wij een substantiële bijdrage om de leegstand en de krimp in de regio tot een minimum te reduceren. 

Waarom stadsmarketing

Elke provincie, regio of stad is uniek. Het zijn de bijzondere en unieke locaties, evenementen, gebouwen en andere attributen die een stad aantrekkelijk maken voor toeristische bezoekers. Stadsmarketing is daardoor het ideale middel om bezoekers kennis te laten maken met de bekende en minder bekende parels van een stad. Dit is dan ook de reden dat steeds meer steden een stadsmarketingorganisatie hebben die bezoekers naar "hun stad" moet trekken. Dit leidt tot meer bezoekers naar deze gebieden maar natuurlijk ook tot toenemende concurrentie. 

Bij eerdere stadsmarketing-initiatieven in Appingedam lag de focus vooral op de binnenstad van Appingedam. Het doel van Marketing Stad Appingedam is juist om de hele stad en de cultuurregio eromheen te promoten. Goede marketing van evenementen, bezienswaardigheden en leuke activiteiten staan hierbij centraal. Het gaat hierbij niet alleen om de historische binnenstad maar ook om alle omringende gebieden. Kortom, Appingedam is het onbetwiste middelpunt van de Eemsdelta-regio en iedereen mag het weten!