Op uw gemak van Amsterdam naar Appingedam

 

Appingedam is dichterbij en beter bereikbaar dan u wellicht denkt! Het gezellige stadje aan het Damsterdiep is vanuit alle windstreken te bereiken en dankzij de verschillende goede verbindingen bent u sneller in Appingedam dan u wellicht zou verwachten. Zo duurt de reis vanuit Amsterdam of Utrecht nèt iets langer dan 2 uur. Kom met de auto, het openbaar vervoer of zelfs met de boot en geniet van al het moois dat Appingedam en de provincie Groningen te bieden hebben.

 

Auto

Nederland beschikt over de beste infrastructuur van Europa. Dus bent u van plan om Appingedam te bezoeken en komt u met de auto? Dan kunt u rekenen op goede bereikbaarheid vanuit bijvoorbeeld Amsterdam, Eindhoven of Enschede. Zo reist u gemakkelijk richting de stad Groningen en kunt u vanaf daar u reis vervolgen richting Appingedam. Als u echt kennis wilt maken met de omgeving raden wij aan om buiten de "gewaande paden" te gaan. Door een kleine omweg te nemen belandt u zo in een van de vele verborgen dorpjes van de provincie Groningen. 

Zodra u in Appingedam bent aangekomen, hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplek. Daarnaast zal u nooit te maken krijgen met hoge parkeerkosten. U kunt namelijk altijd wel een parkeerplek te vinden en parkeren in Appingedam is helemaal gratis!. Let er echter wel op dat op sommige plaatsen blauwe zones gelden. Houd dus voor de zekerheid een parkeerschijf bij de hand en let op de geldende tijdslimieten. Zo voorkomt u ongewenste verrassingen en blijft uw bezoek aan Appingedam een feest. De blauwe zones vindt u met name in en rond het winkelcentrum. U kunt de blauwe zones herkennen aan de borden en blauwe streep langs de parkeervakken.

Openbaar vervoer

Appingedam is goed bereikbaar dankzij het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk van Groningen. Er zijn verschillende bus- en treinverbindingen waardoor u makkelijk naar Appingedam en de omliggende regio kunt reizen. Zo reist u in ongeveer 2 uur tijd met de trein van Amsterdam Centraal naar de stad Groningen. Vanuit Groningen is het dan nog ongeveer een half uur reizen naar Appingedam. Inclusief overstappen duurt de reis van “A’dam naar A’dam” dus minder dan 3 uur! 

Gaat u liever met de bus? Maak dan gebruik van het uitgebreide busnetwerk van Groningen. Zo reist u op uw gemak de hele provincie door. Dankzij de bussen van Flixbus reist u snel en goedkoop door heel Europa. Zo duurt de reis van Amsterdam naar Groningen slechts 2,5 uur en betaalt u minder dan €10. Eenmaal in Groningen aangekomen, stapt u makkelijk over en kunt uw reis vervolgen naar Appingedam.Plan uw reisMet Flixbus naar Groningen?Varen

Wilt u naar Appingedam varen? Ook dan kunt u rekenen op goede bereikbaarheid. Overweeg (een gedeelte van) de staande mastroute. Deze vaarroute loopt van Vlissingen naar Delfzijl via het IJsselmeer en bedraagt iets meer dan 450 kilometer. Door de binnenwateren te gebruiken, vermijdt u de Noordzee. Het Eemskanaal is het laatste gedeelte van de route. Dit kanaal begint in Groningen en eindigt in de zeehaven van Delfzijl. Het Eemskanaal heeft de bijzondere eigenschap dat het hoger ligt dan de omringende omgeving waardoor u goed uitzicht heeft op het omringende landschap. Voor de mooiste tocht is het raadzaam om via het Damsterdiep te varen in plaats van het Eemskanaal. Zo maakt u direct kennis met de omgeving. Houd hierbij wel rekening met de doorvaarthoogtes bij de verschillende bruggen zodat u niet voor ongewenste verassingen komt te staan.

Midden een het centrum van Appingedam ligt een jachthaven waar vijftig boten kunnen aanmeren. De jachthaven ligt op een echte A-locatie. U bevindt zich namelijk op de prachtige grens tussen het historische stadshart en het vernieuwde Overdiep-winkelterrein. 

De middeleeuwse Nicolaïkerk domineert het uitzicht en als het weer het toestaat wordt u ’s avonds beloond met een prachtige zonsondergang. De haven beschikt over verschillende faciliteiten waardoor u niets tekort komt. Vanwege de prettige ligging midden in het centrum, heeft u alles binnen handbereik. Dus ook hier kunt u rekenen op een goede bereikbaarheid van alle faciliteiten.

Ontdek de jachthaven