Op uw gemak van Amsterdam naar Appingedam

 

Appingedam is dichterbij en beter bereikbaar dan je denkt! Het gezellige stadje aan het Damsterdiep is vanuit alle windstreken te bereiken dankzij de verschillende goede verbindingen. Zo duurt de reis vanuit Amsterdam of Utrecht nèt iets langer dan 2 uur. Kom met de auto, het openbaar vervoer of zelfs met de boot en geniet van al het moois dat Appingedam en de provincie Groningen te bieden hebben.

 

Auto

Nederland beschikt over de beste infrastructuur van Europa. Dus ben je van plan om Appingedam te bezoeken en kom je met de auto? Dan kun je rekenen op goede bereikbaarheid vanuit bijvoorbeeld Amsterdam, Eindhoven of Enschede. Zo reis je gemakkelijk richting de stad Groningen en kun je vanaf daar jouw reis vervolgen richting Appingedam. Als je echt kennis wilt maken met de omgeving raden wij aan om buiten de "gewaande paden" te gaan. Door een kleine omweg te nemen beland je zo in een van de vele verborgen dorpjes van de provincie Groningen. 

Zodra je in Appingedam bent aangekomen, hoef je zich geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplek. Daarnaast zal je nooit te maken krijgen met hoge parkeerkosten. Je kunt namelijk altijd wel een parkeerplek te vinden en parkeren in Appingedam is helemaal gratis!. Let er echter wel op dat op sommige plaatsen blauwe zones gelden. Houd dus voor de zekerheid een parkeerschijf bij de hand en let op de geldende tijdslimieten. Zo voorkom je ongewenste verrassingen en blijft jouw bezoek aan Appingedam een feest. De blauwe zones vind je met name in en rond het winkelcentrum. Je kunt de blauwe zones herkennen aan de borden en blauwe streep langs de parkeervakken.

Openbaar vervoer

Appingedam is goed bereikbaar dankzij het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk van Groningen. Er zijn verschillende bus- en treinverbindingen waardoor je makkelijk naar Appingedam en de omliggende regio kunt reizen. De reis vanaf  Amsterdam Centraal naar de stad Groningen duurt ongeveer 2 uur. Vanuit Groningen is het dan nog ongeveer een half uur reizen naar Appingedam. Inclusief overstappen duurt de reis van “A’dam naar A’dam” dus minder dan 3 uur! 

Gaat je liever met de bus? Maak dan gebruik van het uitgebreide busnetwerk van Groningen. Zo reis je op jouw gemak de hele provincie door. Dankzij de bussen van Flixbus reis je snel en goedkoop door heel Europa. Zo duurt de reis van Amsterdam naar Groningen slechts 2,5 uur en betaal je minder dan €10. Eenmaal in Groningen aangekomen, stap je makkelijk over en kun je jouw reis vervolgen naar Appingedam.Plan uw reisMet Flixbus naar Groningen?Varen

Wil je naar Appingedam varen? Ook dan kun je rekenen op goede bereikbaarheid. Overweeg (een gedeelte van) de staande mastroute. Deze vaarroute loopt van Vlissingen naar Delfzijl via het IJsselmeer en bedraagt iets meer dan 450 kilometer. Door de binnenwateren te gebruiken, vermijd je de Noordzee. Het Eemskanaal is het laatste gedeelte van de route. Dit kanaal begint in Groningen en eindigt in de zeehaven van Delfzijl. Het Eemskanaal heeft de bijzondere eigenschap dat het hoger ligt dan de omringende omgeving waardoor je een mooi uitzicht hebt op het omringende landschap. Voor de mooiste tocht is het raadzaam om via het Damsterdiep te varen in plaats van het Eemskanaal. Zo maak je direct kennis met de omgeving. Houd hierbij wel rekening met sluizen en de doorvaarthoogtes bij de verschillende bruggen zodat je niet voor ongewenste verassingen komt te staan.

Midden een het centrum van Appingedam ligt een jachthaven waar vijftig boten kunnen aanmeren. De jachthaven ligt op een echte A-locatie. De haven bevindt zich op de prachtige grens tussen het historische stadshart en het vernieuwde Overdiep-winkelterrein. 

De middeleeuwse Nicolaïkerk domineert het uitzicht en als het weer het toestaat word  je ’s avonds beloond met een prachtige zonsondergang. De haven beschikt over verschillende faciliteiten waardoor je niets tekort komt. Vanwege de prettige ligging midden in het centrum, heb je alles binnen handbereik. Dus ook hier kun je rekenen op een goede bereikbaarheid van alle faciliteiten.

Ontdek de jachthaven