Zon, zee, strand en genieten

In de regio van Appingedam is veel te zien doen en beleven. Dankzij goede infrastructuur reis je snel en veilig door de regio. Ga eropuit in de regio en ontdek maritiem Delfzijl, het Schilmeer, Borkum en natuurlijk Appingedam! Ga een dagje weg, houd je eigen mini-vakantie en kom helemaal tot rust in de prachtige omgeving.

 


Delfzijl

Aan de rand van Nederland, waar het Eemskanaal en het Damsterdiep overgaan in de Eems, ligt Delfzijl. Een oude havenstad waar handeldrijven en de strijd tegen het water al eeuwenlang de dienst uitmaken. Het is dan ook een stad vol unieke bezienswaardigheden.

Lees meer
Waddenzee Werelderfgoed

De Waddenzee is een uniek natuurgebied dat vanaf Den Helder, door Nederland, via Duitsland naar Denemarken loopt. Het is daarmee het grootste getijdensysteem in de wereld. Tientallen (on)bewoonde eilanden en talloze zandplaten worden continu beïnvloed door het dynamische samenspel tussen eb en vloed.

Lees meer
De Waddeneilanden

Op de Waddeneilanden waant u zich dichtbij het vaste land, toch in een andere wereld. Iedereen die ooit een van de eilanden heeft bezocht, kent het: Het eilandgevoel. Vanuit Appingedam heeft u twee voor de hand liggende mogelijkheden. U reist namelijk makkelijk richting Lauwersoog of de Eemshaven. Vanuit hier kunt u doorreizen naar Schiermonnikoog of naar Borkum.

Lees meer