Zie en beleef de historie met eigen ogen

 

Ruim 600 jaar geleden streken de eerste bewoners neer in de Eemsdelta-regio. Deze regio rond Appingedam zit dan ook bomvol met bijzondere verhalen en unieke bezienswaardigheden waar je nooit op uitgekeken raakt. Kom langs, leer en zie met eigen ogen hoe de vroegere bewoners zich wapende tegen de Waddenzee of bezoek juist een van de vele historische kerken en gebouwen die de provincie rijk is.

De rijke cultuur maakt de historische stad Appingedam het ideale startpunt van uw ontdekkingsreis door de Eemsdelta-regio. De omgeving van Appingedam leent zich uitstekend voor wandel-, fiets- en vaartochten. Je kunt natuurlijk ook gewoon de auto pakken want er zijn talloze mogelijkheden. Geniet van de omgeving en al het moois dat de provincie Groningen te bieden heeft. Ontdek de historische stad Appingedam, de maritieme stad Delfzijl, het schildmeer en de pareltjes van het landschap eromheen. Dus kom langs en ontdek alle bezienswaardigheden van de Eemsdelta-regio!

De regio zit vol verborgen parels. Denk aan mooie monumentale boerderijen, karakteristieke panden en imposante borgen. Daarnaast zit de regio vol met verschillende elementen van het oude cultuurlandschap. Denk aan de wierden, dijken, sluizen en maren die herinneren aan de eeuwenoude strijd tegen het water. Kom langs, laat je verrassen en ervaar zelf hoe de borgen, wierden, kerken en maren het verhaal van de regio vertellen.

Wierden

Wierden zijn, mede vanwege hun historie en omvang, een van de meest interessante bezienswaardigheden van de Eemsdelta-regio. Ontdek de bijzondere wierden van de regio.

Lees meer
Kerken

Sober, robuust, ongerept en ze steken vrijwel overal bovenuit. De provincie Groningen bevat een kwart van alle bezienswaardige en historische kerken in Nederland. Vrijwel nergens in de wereld vind je zoveel kerken in de romanogotische stijl. Niet zo gek dus dat zij bezoekers uit de hele wereld trekken.

Lees meer
Borgen

Grote landhuizen omringd door grachten, uitgestrekte tuinen en weidse akkers. De Groningse Borgen lijken soms net kleine kastelen uit vervlogen tijden. Reis door de regio en ontdek de borgen van Groningen en Appingedam.

Lees meer

Molens

Overal in Nederland kom je ze tegen. Historische windmolens die al eeuwenlang onze polders droogmalen en het zware werk uitvoeren. De windmolens zijn bepalend voor het Nederlandse en Groningse landschap en zijn daardoor uitgegroeid tot hèt toeristische symbool van Nederland.

Lees meer