Ontdek de historische stad!

Appingedam heeft stadsrechten sinds 1327. Het is daarmee één van de twee historische steden van de provincie Groningen. De stad ademt tot op de dag van vandaag nog een prettige middeleeuwse sfeer. Het gemeentebestuur, de inwoners en de ondernemers zijn hartstikke trots dat zij Appingedam al bijna 700 jaar een echte stad mogen noemen.

In het centrum zijn dan ook nog vele middeleeuwse panden en rijksmonumenten te bewonderen. Maar vergis je niet, ook buiten Appingedam valt genoeg te zien, doen en beleven. Dus kom langs en ontdek de gezellige trotse stad aan het Damsterdiep. 


Bezienswaardigheden

Appingedam barst van de cultuurhistorische bezienswaardigheden. Ontdek de verschillende musea, unieke hangende keukens, historische panden en talloze monumenten. Of bezoek juist een van de vele kerken zoals de Nicolaïkerk, synagoge, gereformeerde kerk en de Molukse kerk.

Lees meer
Winkelen

Gezellige straatjes, leuke winkels en een ruim aanbod. Dat is winkelen in Appingedam! De gezellige handelsstad aan het Damsterdiep heeft een rijke geschiedenis en stond in de middeleeuwen dan ook bekend als de hoofdstad van de Ommelanden.

Lees meer
Damsterveer

Amsterdam, Parijs, Utrecht en ga zo maar door. Waar u ook bent, een rondvaart over de grachten zorgt altijd voor een unieke beleving. Sinds 2014 beschikt ook Appingedam over een eigen rondvaartboot. Deze “Damsterveer” biedt bezoekers een unieke mogelijkheid om Appingedam op een andere manier te ontdekken.

Lees meer