Strek de benen en beleef historisch Appingedam 

In Appingedam is heel veel te doen. De stad ligt op de grens tussen een eeuwenoud cultuurlandschap en het Waddenzee Werelderfgoed. Dit maakt Appingedam een unieke en veelzijdige stad waar je lekker kunt winkelen, wandelen, varen en waar je vooral kunt genieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wadlooptocht richting Rottum, een fietstocht door de Eemsdelta-regio of een vaartocht langs de Groningse maren. Wat je ook wilt doen, in Appingedam en de Eemsdelta-regio geniet je altijd! 

 

Wandelen

Lang of kort, alleen of met een groep. Wandelen is misschien wel de beste manier om Appingedam en de parels in de regio echt te ontdekken. Wandel door de oude stad Appingedam, maritiem Delfzijl, de weidse akkers met wierdedorpen of het wandel dwars door het Waddenzee Werelderfgoed. Met zoveel om uit te kiezen, verveelt u zich nooit.

Lees meer
Fietsen

Het Waddenzee Werelderfgoed, rijke cultuurhistorie en een prachtige omgeving. Kom fietsen in Appingedam en ontdek de rijkdom van de stad en de omgeving. Ga zelf op avontuur of maak gebruik van de verschillende routes die de VVV voor u heeft uitgestippeld. Dus huur een fiets in Appingedam, ga op ontdekkingsreis door de regio en laat de borgen, wierden, kerken en maren het verhaal van de regio vertellen.

Lees meer
Varen

De zon op uw gezicht, dobberend op het water en genieten van het landschap om u heen. Met maar liefst 900 kilometer aan vaarwegen valt er in de provincie Groningen genoeg te beleven. Alle Groningers weten het. De mooiste vaarwegen van Nederland vindt u van Lauwerszee tot aan de Dollard en van Drenthe tot aan het Wad.

Lees meer