Historische stad Appingedam, sinds 1327


Een complete stad met een middeleeuws centrum, waar we onze cultuurhistorie koesteren en beschermen. Dat is Appingedam. Het Damsterdiep en de historische binnenstad, met centraal de Nicolaïkerk en het Raadhuis, bieden een schitterend decor.

Een complete stad met een middeleeuws centrum, waar we onze cultuurhistorie koesteren en beschermen. Dat is Appingedam. Het Damsterdiep en de historische binnenstad, met centraal de Nicolaïkerk en het Raadhuis, bieden een schitterend decor. Kom winkelen, ga erop uit of strijk neer op de sfeervolle terrassen.

In Appingedam valt van alles te zien, doen en beleven. Maak een stadswandeling door de authentieke stad, bezichtig de Nicolaïkerk of de Synagoge en breng een bezoek aan de Groninger Zilverkamer of een van de musea in Appingedam. En wanneer u denkt alles gezien te hebben, laat u dan verassen met een vaartocht op de Damsterveer. 

Bezoek Appingedam en misschien wint u wel een fantastische prijs. Want de ondernemers van Appingedam hebben hun handen ineengeslagen om ieder bezoek aan Appingedam bijzonder te maken. Bij bijna 80 ondernemers kunt u namelijk punten sparen waarmee u kans maakt op mooie prijzen.

 

 

Wees welkom in Appingedam! De trotse en stoere historische stad aan het Damsterdiep.

 

Zien, doen en beleven

Kom langs en zie de vele middeleeuwse panden en talloze rijksmonumenten van Appingedam. Ook buiten Appingedam valt genoeg te zien, doen en beleven. Dus kom langs en ontdek de gezellige trotse stad aan het Damsterdiep

Lees meer
Actief

In Appingedam is heel veel te doen. De stad ligt op de grens tussen een eeuwenoud cultuurlandschap en het Waddenzee Werelderfgoed. Dit maakt Appingedam een unieke en veelzijdige stad waar u lekker kunt winkelen, wandelen, varen en genieten.

Lees meer