Zin in een leuke middag, cultuuruitje of gewoon een goed feest?

Er zijn talloze unieke en interessante evenementen In de Eemsdelta-regio. Bekijk de evenementenkalender, kom langs en geniet. Deze bevat een overzicht van alle tentoonstellingen, cultuuractiviteiten, sportactiviteiten, feesten en nog veel meer.

Bekijk de evenementenkalender 

DelfSail: Het grootste evenement van de Eemsdelta-regio

DelfSail is het grootste evenement van de regio. De editie van 2009 trok namelijk bijna 1 miljoen bezoekers en de laatste editie (2016) meer dan een half miljoen. De eerstvolgende editie plaats in juni 2021 en zal ongetwijfeld weer honderdduizenden bezoekers op de been brengen. DelfSail is een meerdaags maritiem evenement dat, als de omstandigheden het toelaten, iedere 5 jaar plaatsvindt. Tijdens DelfSail komen meer dan 200 schepen uit de hele wereld naar Delfzijl toe waaronder tallships, zeilschepen en verschillende replica’s van historische schepen. Tijdens DelfSail is er continu iets te beleven. Er is veel muziek, sfeer, cultuur, gezelligheid en nog veel meer.

Tijdens DelfSail staat Delfzijl op z’n kop. Het evenement barst van de activiteiten en tradities. Een van de hoogtepunten van het evenement is de traditionele “'Parade of Sail” waarbij de schepen in een lange stoet over de Eems varen. Vervolgens meren zij één voor één aan in de haven. Dit trekt veel bekijks waarbij de dijk en de kades volstaan met enthousiaste toeschouwers die de schepen verwelkomen. 

Pinksterfeesten Delfzijl

Delfzijl viert al bijna 150 jaar de Pinksterfeesten. Nergens anders in Nederland wordt Pinksteren zo uitgebreid gevierd als in Delfzijl. De Pinksterfeesten zorgen ieder jaar voor een gezellig weekend vol optredens, feesten en bijzondere activiteiten. Dit evenement brengt jaarlijks tienduizenden mensen uit binnen- en buitenland op de been. 

Het weekend zit vol met oude tradities zoals het dijkfeest, de kermis en natuurlijk het afsluitende vuurwerk. Uiteraard kan het traditionele sliksleeën niet ontbreken. De 43e slikslee editie in zorgde weer voor een spektakelstuk bol met enthousiaste deelnemers, valpartijen en vooral héél veel modder.

Tijdens de Pinksterfeesten is er naast oude tradities ook ruimte voor nieuwe tradities. Zo is er sinds 2018 een nieuw evenement bijgekomen. Het zogenoemde ‘Met volle kracht over de gracht’. Hierbij is het de bedoeling om met een (zelfgemaakte) fiets over een ‘smalle’ baan te fietsen zonder eraf te vallen. Dit is lastiger dan het lijkt en spektakel (plus een nat pak) is gegarandeerd. 

En ook in 2019 kwam er weer een nieuw evenement bij. Toen werd namelijk een heuse Urban Trail georganiseerd. Een uniek hardloop-evenement waarbij je zelfs binnen niet meer veilig was.Deze werd toepasselijk “PinksterTrail” genoemd. 

Tijdens een Urban Trail rennen deelnemers dwars door gebouwen,  kerken, winkels en nog veel meer. Niet bepaald een parcours om een persoonlijk record te verbeteren. Maar dat geeft niet. Lol hebben staat namelijk centraal.

Bezoek de website 

Oostwold Airshow

De Oostwold Airshow is een van de meest spectaculaire evenementen van de regio. Bijna 25.000 bezoekers kijken hun ogen uit tijdens het grootste evenement in de Nederlandse burgerluchtvaart. Dat is ook helemaal niet zo gek want er valt genoeg te zien in de lucht. De Airshow zit bomvol actie, spektakel, stunts en nog veel meer. Maar de actie vindt niet alleen in de lucht plaats. Ook op de grond is genoeg te beleven zoals de markt en de ruim zeventig acteurs die de nodige sfeer verzorgen.

De Airshow vindt ieder oneven jaar plaats tijdens het pinksterweekend en is bijzonder vanwege de enorme hoeveelheid vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Het is zelfs de grootste verzameling van het Europese vasteland!  Van al deze vliegtuigen is de P-40F wellicht het meest bijzonder Daar zijn in de hele wereld namelijk nog maar twee luchtwaardige toestellen van over. Dus heeft u zin in een geweldige en vooral bijzondere show, dan is de Oostwold Airshow zeker de moeite waard

Klik hier voor meer informatie 

Art Carnivale

Een uniek 'feel good' festival voor jong en oud. Dat is Art Carnivale in een notendop. Art Carnivale is een meerdaags cultureel festival dat iedere zomer plaatsvindt aan de rand van het Schildmeer. Het festival maakt tegenwoordig onderdeel uit van de “Schildweek” en staat in het teken van (internationale) kunst en cultuur.

Art Carnivale is een uniek festival dat 10 jaar geleden begon als een expressie van kunst, hobby en levensstijl. Het evenement wordt elk jaar steeds populairder maar heeft toch altijd haar bijzondere kleinschalige karakter behouden. Dit zorgt voor een fantastisch familiefestival en maakt het een ideale ontmoetingsplaats voor jong en oud. De ontspanning, plezier en een gedeelde passie voor culturele en kunstzinnige belevenis staat centraal. Kijk voor meer informatie over het programma op https://www.artcarnivale.nl.